howto

How to: Windows Live Essentials installeren

Laatste update: 17 May, 2012 18:17

Het was al eerder bekend gemaakt, Windows 7 moet het standaard zonder email- en fotoprogramma doen. In plaats daarvan biedt Microsoft de mogelijkheid om de zogenaamde Live Essentials te downloaden. Deze softwaresuite bevat onder andere Windows Live Mail en Windows Live Fotogallerij. Maar, hoe doe je dat?

Gelukkig wordt het je makkelijk gemaakt, in het Startmenu van Seven vind je de knop Introductie.
Die brengt je naar het Introductievenster. Kies dan voor Windows Live Essentials downloaden.

wle

Dit brengt je naar download.live.com, waar je nadat je de taal eventueel op Nederlands hebt gezet, je op de knop Downloaden klikt.

wle1

Je krijgt dan een beveiligingswaarschuwing, klik op Uitvoeren en daarna op Ja in het Gebruikersaccount-beheerschermpje. Je ziet dan het Welkom bij Windows Live scherm, waarna je kunt kiezen welke programma's je wilt installeren:

wle2

Haal de vinkje weg bij programma's die je niet wilt en klik op Installeren. Je ziet nu de voortgang van de installatie. Let op bij het laatste venster, haal hier de vinkjes weg bij Zoekmachine instellen en Startpagina instellen als je niet wilt dat Bing de standaard zoekmachine wordt en MSN je startpagina. Klik dan op Doorgaan.

wle3

In het laatste scherm kun je een Windows Live ID aanmaken, mocht je die nog niet hebben.
Nadat de gewenste programma's geïnstalleerd zijn vind je ze terug in het Startmenu, onder Alle Programma's > Windows Live.

wle4

Andere How to's

? Gebruikersmap verplaatsen
? Taalpakketten installeren
? Dualboot Windows 7 en XP
? Installeren van een USB Stick
? Bootvolgorde veranderen in het BIOS

 facebook share  

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? We helpen je graag verder op BitsForums.nl

pijl2 Terug naar de How to index

=