logo_news

 

Geen standaard email- en fotoprogramma's in Windows 7

Artikel door MW, op Wednesday, 15 October, 2008
Laatste update: 17 May, 2012 18:17

w7Microsoft heeft besloten om geen programma's voor email, foto- en filmbewerking in Windows 7 te stoppen. In een interview met Cnet laat Microsoft weten dat programma's als Windows Mail, Moviemaker en de Fotogallerij niet meer standaard in '7' te vinden zullen zijn. In plaats daarvan kan de gebruiker ervoor kiezen om producten uit de Windows Live-range te downloaden en te installeren.

"De beslissing om deze componenten uit de opvolger van Vista te laten is onder andere gemaakt om te kunnen voldoen aan de wens om in de toekomst sneller nieuwe besturingssystemen uit te kunnen brengen", zegt Windows Vista General Manager Brian Hall. "Ook voorkomt het verwarring, omdat er dan niet twee programma's zijn met in essentie dezelfde functie en naam, zoals Windows Mail en Windows Live Mail".
"Verder is het nu ook mogelijk om in samenwerking met geselecteerde partners de Live producten verder te ontwikkelen en beter te maken", aldus Hall.

Op zich geen slecht idee, zeker niet voor gebruikers die toch al een niet-Microsoft product voor bijvoorbeeld hun email gebruiken. Deze groep heeft in ieder geval geen extra programma's op de PC, die hij/zij toch niet gebruikt.
Voor de groep die wel gebruik wil maken van de producten uit de Live-range zullen er waarschijnlijk snelkoppelingen met downloadlinks in het startmenu te vinden zijn, zoals nu al het geval is met Live Messenger.

Verwante artikelen

? Windows Live Essentials installeren
? Werken met de thuisgroep
? Werken met Bibliotheken

artikel Microsoft over de upgradehack: "Het kán wel, maar het mág niet!"
artikel Veel gestelde vragen: Windows 7 upgrade mogelijkheden
artikel Probeer Windows 7 Enterprise 90 dagen gratis
artikel Taalpakketten beschikbaar voor Windows 7 RTM via Windows Update


facebook share  


Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? We helpen je graag verder op
BitsForums.nl

pijl2 Terug naar de Nieuws-index