logo_news

 

Windows 7 vanaf vandaag officieel verkrijgbaar

Artikel door MW, op Thursday, 22 October, 2009win7
Laatste update: 17 May, 2012 18:17

Iets minder tromgeroffel dan met de lancering van Vista, maar vandaag is het dan toch zover, Windows 7 is officieel voor iedereen verkrijgbaar. Het nieuwste besturingssysteem van Microsoft heeft in de voorverkoop bij online verkoper Amazon.co.uk al alle verkooprecords verbroken. In de eerste acht uur zijn er al meer exemplaren van 'Seven' verkocht dan van Vista over de hele verkoopperiode.

Het heeft er alle schijn van dat Microsofts beta-strategie een succes is. Door de Beta en Release Candidate van Windows 7 voor iedereen beschikbaar te maken konden geïnteresseerden al in een vroeg stadium kennis maken met het nieuwe besturingssysteem. De belangstelling was overweldigend en de server van Microsoft kon de vraag niet aan en ging plat.

Maar de geluiden van gebruikers zijn positief en dat kan de softwaremaker uit Redmond goed gebruiken na alle negatieve publiciteit rond Vista. Een veelgehoord commentaar van gebruikers is dat 'Seven' alles is wat Vista had moeten zijn. De vernieuwde taakbalk en Aero interface kunnen op veel complimenten rekenen. Ook het feit dat 'Seven' veel lichtvoetiger is dan z'n voorganger en ook op minder krachtige PC's en laptops (en zelfs netbooks) prima draait is een groot pluspunt.

Hoe de verkopen van Windows 7 gaan lopen moeten we afwachten, maar de tijden van Windows 95 gaan we niet herbeleven. Toen werden de Rolling Stones ingezet in een commercial en lagen mensen nog voor de deuren van winkels, om een kopietje te bemachtigen.

Recente artikelen

artikel Windows 7 verkrijgbaar vanaf 22 Oktober
artikel Minimumeisen Windows 7 bekend gemaakt
artikel Windows 7 in zes smakenfacebook share  


Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? We helpen je graag verder op
BitsForums.nl

pijl2 Terug naar de Nieuws-index