probs

 

Veelvoorkomende Windows 7 ergernissen oplossen

Laatste update: 17 May, 2012 18:17

Windows 7 mag dan nieuw zijn, dat betekent niet dat er geen ergernissen in voorkomen.
We zetten de meest voorkomende op een rijtje.

 1. Upgraden vanuit Vista hangt op 62%

  Tijdens het upgradeproces blijft de voortgang steken op 62%. Dit komt doordat de Iphlpsvc service niet meer reageert. Overigens kan het ook zijn dat een andere service blijft 'hangen'.
  Miscrosoft heeft hier een fix voor uitgebracht, KB975253. Je kunt deze fix automatisch laten toepassen,
  of je volgt de volgende stappen:
  · Herstart de computer, de installatie wordt ongedaan gemaakt (Rollback)
  · Klik Start, rechtsklik op Computer en klik Eigenschappen
  · Op het tabblad Geavanceerd, klik Omgevingsvariabelen
  · Onder Systeemvariabelen, klik op de knop Nieuw...
  · Achter naam van variabele typ je MIG_UPGRADE_IGNORE_PLUGINS
  · Achter waarde van variabele typ je IphlpsvcMigPlugin.dll
  · Klik drie keer op OK en start de upgrade opnieuw.

 2. Geen Aero gebruikersinterface

  De Aero gebruikersinterface werkt alleen als je grafische kaart het aankan, echter, alleen hele oude kaarten zullen in de praktijk niet geschikt zijn. Als Aero niet wil op je systeem is het vaak al genoeg om de nieuwste stuurprogramma's op te halen bij de fabrikant van je kaart. Na een herstart is Aero dan wel ingeschakeld.
  Zie je nog steeds geen transparantie, doe dan het volgende:
  · Klik Start en typ aero in het zoekveld.
  · Klik op Problemen met transparantie en andere visuele effecten detecteren
  · Klik op de knop Volgende. Met de wizard Probleemoplossing wordt heel vaak het probleem verholpen.

 3. Geen klassiek Startmenu

  In Windows 7 is het doek voor het klassieke Startmenu definitief gevallen, deze functionaliteit is uit Windows 7 verdwenen. Met Classic Shell krijg je het klassieke Startmenu weer terug. Je kunt met dit programma ook de knoppenbalk in Verkenner terugtoveren.

 4. De nieuwe taakbalk

  De meningen zijn verdeeld over de nieuwe taakbalk. Zo missen velen de Werkbalk snelstarten. Deze is echter eenvoudig terug te zetten. Verder kun je labels laten weergeven achter de pictogrammen in de Taakbalk. Hiervoor klik je met rechts op de Taakbalk en kies je voor Eigenschappen. Achter Taakbalkknoppen kies je uit het uitklapmenu de optie Nooit combineren.

 5. Geen emailprogramma

  Windows 7 heeft geen eigen standaard emailprogramma aan boord. In plaats daarvan kun je Windows Live Mail downloaden, als onderdeel van de Windows Live Essentials. Deze softwaresuite bevat naast Live Mail ook Live Messenger, Moviemaker, Fotogallerij, Writer, Family Safely, Toolbar en Silverlight.

  Een ander alternatief is de emailclient van Mozilla, Thunderbird. Deze is er in het Nederlands en via een add-on ook Nederlandstalige spellingcontrole.

 6. Navigeren in Windows Verkenner

  In Windows 7 worden tijdens het navigeren in Windows Verkenner in het linker deelvenster niet automatisch de mappen waar je door navigeert uitgevouwen. Niet altijd even prettig, omdat het zo niet duidelijk is waar je je bevindt in de boomstructuur van Verkenner. Dit kun je eenvoudig aanpassen.

 7. Verborgen bestanden en bestandsextensies weergeven

  Net als in Vista het geval is verbergt ook Windows 7 standaard bekende bestandsextensies. Om alle extensies weer te geven open je een Verkennervenster en klik je op Organiseren en dan op Map- en zoekopties. Ga naar het tabblad Weergave en haar het vinkje weg bij Extensies voor bekende bestandstypen verbergen.

  Om verborgen bestanden weer te geven scroll je bijna helemaal naar beneden en onder het kopje Verborgen bestanden zet je een bolletje bij Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven.

 8. Live Messenger minimaliseren naar het Systeemvak

  In Windows 7 blijft het pictogram van Messenger ook als je het venster minimaliseert op de Taakbalk staan.
  Als je Messenger graag naar het Systeemvak geminimaliseerd ziet, schakel dan de Compatibiliteitsmodus voor Windows Vista in. Rechtsklik hiervoor op het Messenger pictogram en kies Eigenschappen. Ga naar het tabblad Compatibiliteit, en zet een vinkje bij Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus voor: en kies voor Windows Vista SP2. Start nu de PC opnieuw op.

 9. Venstergrootte en -positie worden niet onthouden

  Net als in voorgaande versies van Windows heeft ook Windows 7 problemen met het onthouden van vensterinstellingen. Gebruiker 'tweaker' heeft op Sevenforums een fix gepost, die hij ook regelmatig bijwerkt.
  Download en installeer ShellFolderFixSetup.exe om dit probleem te verhelpen. Belangrijk: dit werkt alleen voor Verkennervensters, niet voor applicaties!


facebook share  

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? We helpen je graag verder op BitsForums.nl

pijl2 Terug naar de Probleemoplossing-index