logo_news

 

Windows 7, wat staat ons te wachten?

Artikel door MW, op Wednesday, 15 October, 2008
Laatste update: 17 May, 2012 18:17

Ondanks het zogenaamde E7 blog, weten we eigelijk nog weinig over wat we kunnen verwachten van Windows 7.
Afgelopen week viel er in het E7 blog te lezen dat er gestreefd wordt naar een opstarttijd van rond de 15 seconden, maar dan wel op een 'wat betere machine'. Wat we daan onder moeten verstaan laten we maar even in het midden, gezien het feit dat '7' geplanned staat voor 2010. Wie weet hoe de ontwikkelingen op hardware gebied gaan lopen en wat de specificaties van een gemiddelde nieuwe machine tegen die tijd zullen zijn.

Verder weten we dat het de bedoeling is dat '7' voorzien zal zijn van Multi Touch. Wat dat is?
Bekijk het filmpje hieronder maar eens, dan wordt er veel duidelijk.


Het lijkt waarschijnlijk dat er ook 'native support' komt voor VHD's (virtual hard disks) wat inhoud dat je geen programma's als VirtualPC of VMware meer nodig hebt om besturingssytemen virtueel te kunnen installeren en runnen, zoals Windows Server 2008 Hyper-V heeft.
Ook wordt betere ondersteuning voor spraakherkenning en handschrift herkenning beloofd.

Uit screenshots van een gelekte Milestone 1 (build 6519) van Windows 7 blijkt verder dat het Security Center is omgedoopt tot Windows Health Center en diverse contextmenu's extra opties hebben gekregen, zoals in het voorbeeld hieronder.

contextm1

Er wordt gesproken van intergratie van gadgets in Windows Explorer, dat zelf nu ook eindelijk eens een opknapbeurt zou hebben gekregen, een nieuwe versie van Media Center, nieuwe media features, verbeterde versies van Paint en WordPad en een installatieprocedure die maar 10 minuten moet kosten.

Of Microsoft dit ook allemaal gaat waarmaken? In het E7 blog kunnen we lezen dat op 27 Oktober meer details bekend worden gemaakt tijdens het Professional Developers Conference en een week later tijdens WinHEC.
In de tussentijd houden we het E7 blog in de gaten.

Verwante artikelen
artikel Windows 7 en programma-specifieke Aero effecten

artikel Windows 7 blog gelanceerdfacebook share  


Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? We helpen je graag verder op
BitsForums.nl

pijl2 Terug naar de Nieuws-index