tweak

 

Werken met de thuisgroep

Laatste update: 17 May, 2012 18:17

Een nieuw onderdeel in Windows 7 is de thuisgroep. Een thuisgroep maakt het delen van bestanden tussen Windows 7 PC's in een netwerk veel gemakkelijker. Zo kun je met enkele muisklikken je Bibliotheken delen en muziek en video streamen. De thuisgroep werkt alleen met Windows 7.

Om een thuisgroep op te zetten doe je het volgende:

  1. Open het Configuratiescherm, onder Netwerk en internet klik op Opties voor thuisgroepen en delen.
  2. In het volgende scherm, klik op de knop Een thuisgroep maken

  3. Vervolgens kun je kiezen welke Bibliotheken je wilt delen. Klik op Volgende.

  4. De gekozen Bibliotheken worden nu gedeeld. De wizard geeft nu een wachtwoord voor de thuisgroep, deze kun je later veranderen in een zelfgekozen wachtwoord. Klik op Voltooien.

Nadat de thuisgroepwizard is afgesloten kun je de instellingen voor de thuisgroep wijzigen. Je kunt opties voor mediastreaming instellen en het thuisgroepwachtwoord veranderen.

Om mediastreaming in te stellen zet je een vinkje bij Mijn afbeeldingen, muziek en video's naar alle apparaten op mijn thuisnetwerk streamen.

Klik vervolgens op Opties voor mediastreaming selecteren. Hier kun je instellen naar welke computers en apparaten je wilt streamen.

Om andere Windows 7 computers in je netwerk op te nemen in de thuisgroep ga je op die PC's via het Configuratiescherm onder Netwerk en internet weer naar Opties voor thuisgroepen en delen.
Windows biedt nu aan om lid te worden van de thuisgroep die je net op een andere PC aangemaakt hebt.

Klik op Nu lid worden. Je kunt in het volgende scherm kiezen welke Bibliotheken je wilt delen.
Vervolgens vraagt de wizard om het wachtwoord voor de thuisgroep. Vul je wachtwoord in en klik op Volgende.
De wizard geeft nu aan dat de computer lid is geworden van de thuisgroep. Klik op Voltooien.

Open nu Windows Verkenner. In het linkervenster zie je onder Thuisgroep nu alle gebruikersnamen van leden van de thuisgroep en de Bibliotheken die ze delen.

Als je zelf een Bibliotheek hebt aangemaakt kun je deze ook binnen de thuisgroep delen. Klik dan in de blauwe balk op Delen met en kies voor Thuisgroep. Wil je dat iedereen in de thuisgroep bestanden in deze Bibliotheek kan plaatsen, kies dan voor Lezen/schrijven, anders kies je Lezen.

Deze verschijnen nu ook in de thuisgroep. Je kunt op deze manier ook individuele bestanden en mappen delen in de thuisgroep. Het delen van bestanden binnen een Windows 7 netwerkje wordt zo heel gemakkelijk. Jammer genoeg werkt dit niet met eerdere versies van Windows.

facebook share  

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? We helpen je graag verder op BitsForums.nl

pijl2 Terug naar de Tweaks en Optimalisatie-index