logo_news

 

Ook 'gekraakte' Windows 7 krijgt updates

Artikel door MW, op Wednesday, 15 October, 2008
Laatste update: 17 May, 2012 18:17

Het lijkt erop dat Microsoft een opmerkelijke ommekeer heeft gemaakt. In de huidige Windows versies krijg je øalleen updates en patches als het besturingssysteem de Windows Genuine Advantage (WGA) met goed gevolg heeft afgelegd. Voor Windows 7 geldt dat ook illegale versies gewoon updates en patches gaan krijgen.

Deze verrassende verandering van koers werd bekend gemaakt door Pat Cooke, directeur van Windows Client Enterprise Security, in een verklaring aan Maximum PC:

Een belangrijke stap in het veilig en betrouwbaar houden van PC's is zorgen dat deze updates en beveiligingspatches ontvangen. Dit zodat malware zoals bijvoorbeeld Blaster, Conficker en Sasser minder snel kunnen verspreiden en schade aanrichten. U kunt ervan uitgaan dat wij updates en securitypatches voor iedereen beschikbaar maken, zodat alle gebruikers veiliger van het internet gebruik kunnen maken.


Dit betekent echter niet dat Microsoft illegale en legale veries gelijk gaat behandelen of dat zij de strijd tegen illegale software heeft opgegeven. De boodschap hier is duidelijk, je kunt alleen jezelf maar de schuld geven als je niet-gepatchte systeem besmet raakt met allerhande malware.

Bron: Maximum PC website

Recente artikelen artikelMinimumeisen Windows 7 bekend gemaakt
artikelWindows 7 al in Oktober op de markt?
artikelnVidia brengt nieuwe beta driver uit
artikel Geen AutoRun voor USB sticks in Windows 7
artikel XP mode voor Windows 7, wat is dat?
artikelWindows 7 Release Candidate gaat op 5 Mei publiek
artikelMicrosoft kondigt 36 veranderingen aan in RC build
artikelWindows 7 in zes smaken


facebook share  


Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? We helpen je graag verder op
BitsForums.nl

pijl2 Terug naar de Nieuws-index