logo_news

 

Windows 7 bèta 1 in December?7

Artikel door MW, op Wednesday, 15 October, 2008
Laatste update: 17 May, 2012 18:17

Microsoft staat klaar om op twee aankomende tech conferenties de relatieve stilte rond de features van Windows 7 te verbreken. Maar dat betekent nog niet dat er al een bèta versie van '7' rondgedeeld zal worden, zo schrijft Mary Jo Foley in haar blog op ZDNet.

Zij en veel andere 'Microsoft watchers', ontwikkelaars en andere gebruikers hadden gehoopt dat er op z'n minst een vroege bèta versie beschikbaar zou zijn op PDC en WinHEC, maar nieuwe informatie, uit niet nader genoemde bronnen, lijkt erop te wijzen dat een vroege bèta er niet eerder aan zit te komen dan halverwege December van dit jaar.

Een kleine groep testers, over het algemeen software-ontwikkelaars, heeft al de beschikking over testbuilds van Windows 7, de zogenaamde milestone builds M1 en M2 en een aantal interne updates. Op het moment wordt volgens insiders de laatste hand gelegd aan M3.

Of er nog een pre-bèta of een Community Technology Preview (CTP) build aan zit te komen is ook nog niet duidelijk. Op 10 September j.l. heeft Microsoft via het E7 blog wel bevestigd dat de connect website gebruikt gaat worden om bèta testers voor Windows 7 te werven.

Als Microsoft inderdaad een bèta uitbrengt in December, dan kan dat betekenen dat de uiteindelijke versie
van '7' (RTM) er binnen een jaar, dus eind 2009, aan zit te komen.

Verwante artikelen

pijl Windows 7 en programma-specifieke Aero effecten
pijl Windows 7, wat staat ons te wachten?

pijl Windows 7 blog gelanceerd


facebook share  


Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? We helpen je graag verder op
BitsForums.nl

pijl2 Terug naar de Nieuws-index