logo_news

 

Windows 7 bereikt derde mijlpaal7_logo

Artikel door MW, op Wednesday, 15 October, 2008
Laatste update: 17 May, 2012 18:17

Langzaam maar zeker wordt er steeds meer informatie over Windows 7 bekend. Zo schijft Microsoft watcher Mary-Jo Foley dat zij een korte blik heeft mogen werpen op de nieuwste build, Milestone 3, build 6780.

Daaruit blijkt dat Microsoft de 'ribbon' uit Office 2007 nu ook doorvoert in de Windows-shell. De nieuwe versies van WordPad en Paint zijn er nu mee uitgedost, zoals je op het onderstaande screenshot van de nieuwe Paint kunt zien.

new_paint

Verder viel het haar de 'Graphical Console' op, beter bekend als PowerShell 2. Maar, zo schrijft ze, verder lijkt het nog sprekend op Vista. Dat is op zich niet zo gek, omdat het de gewoonte is van Microsoft om de Graphical User Interface (GUI) pas als laatste aan te passen.

Dit lijkt de laatste mijlpaal te zijn voor '7', volgens ingewijden volgt er geen M4 build. Volgens deze ingewijden is het waarschijnlijker dat er een technische 'preview' aan zit te komen, misschien op de twee Tech Conferenties PDC en WinHEC eind volgende maand. Een echte bèta zou dan op het programma staan voor midden December.

Onlangs dook er een gerucht op op de website InternetNews.com dat Microsoft een RTM datum van 3 Juni 2009 heeft staan voor Windows 7. Ed Bott gaat hierop in op zijn blog en stelt dat dit niet eens geheel onmogelijk zou zijn. We wachten het nog maar even af.

Bronnen: ZDNet (Ed Bott) - ZDNet (Mary-Jo Foley) - Screenshot Paint

 

Verwante artikelen

pijl Meer Windows 7 screenshots
pijl Windows 7 bèta 1 in December?
pijl
Windows 7 en programma-specifieke Aero effecten

pijl Windows 7, wat staat ons te wachten?

pijl Windows 7 blog gelanceerdfacebook share  


Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? We helpen je graag verder op
BitsForums.nl

pijl2 Terug naar de Nieuws-index