logo_news

 

"Windows 7 is Vista, maar dan veel beter"

Artikel door MW, op Friday, 17 October, 2008
Laatste update: 17 May, 2012 18:17

SB

"Windows 7 is Vista, maar dan veel beter". Deze op z'n minst opmerkelijke woorden komen uit de mond van Steve Ballmer, Microsofts CEO. Opmerkelijk, omdat Ballmer altijd Windows Vista's grootste fan was. Met deze woorden lijkt zelfs Ballmer de handdoek in de ring te gooien en zich nu met al zijn beruchte enthousiasme op Windows 7 te storten.

Ballmer deed deze uitspraak tijdens een vraag en antwoord sessie, georganiseert door een paar analisten van Gartner Inc. Op de vraag of Microsoft niet te veel doet met Windows 7 en er daardoor een grotere kans is op compatibiliteitsproblemen ontstaat, zoals bij Vista het geval was, antwoordde Ballmer "Windows Vista is een goed product. Windows 7 is Vista, maar dan met een duidelijkere gebruikersinterface en verbeterde prestaties".

"Wie op Windows 7 wil wachten kan dit doen", vervolgt Ballmer, maar om eventuele compatibiliteitsproblemen voor te zijn raadt de Microsoft voorman mensen niet aan om Vista over te slaan, aangezien de stap van Vista naar Windows 7 een veel kleinere is dan bijvoorbeeld van XP naar Windows 7.

Overigens ontkende Ballmer ten stelligste dat Windows 7 een 'opgepoetste' Vista is. "Windows 7 is een nieuwe release. Je bent niet twee-en-een-half jaar bezig om alleen maar een paar verbeteringen te maken."

Binnenkort kunnen we zien of Ballmer gelijk heeft, dan presenteert Microsoft de eerste pre-bèta versie van Windows 7 op PDC 2008 op 27 Oktober.

Verwante artikelen

artikel Waarom Windows 7 Windows 7 heet...
artikel Windows 7 definitieve naam
artikel Screenshots Windows 7 Milestone 3
artikel
Officiele PDC 2008 promo video voor Windows 7
artikel Geen standaard email- en fotoprogramma's in Windows 7
artikel Meer Windows 7 screenshots
artikel Windows 7 bèta 1 in December?
artikel Windows 7 en programma-specifieke Aero effecten

artikel Windows 7, wat staat ons te wachten?facebook share  


Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? We helpen je graag verder op
BitsForums.nl

pijl2 Terug naar de Nieuws-index